Periodisk faste

Periodisk faste for bedre helse og lettere å holde seg til “dietten”
 
Periodisk faste er en økende trend som har mye fordeler. Og det er godt i ikke tenke på mat hele tiden 🙂
Den mest kjente måten å faste på er 8-16. Da har mann et “spise vindu” på 8 timer og faster i 16 timer daglig. Da spiser mann all maten den dagen innenfor de 8 timene. Resten av dagen uten mat. Kaffe og vann og kalorifri drikke kan inntas. Ved fasten så bruker kroppen lagret energi for å skape energi. Ved lang faste 24-48 timer starter kroppen å fjerne ødelagte celler og reparerer celler. Det er anbefalt å prøve 1-2 ganger i året med slike lange faster for å få bort dårlige celler som holder kroppen dårlig.
Er du veldig glad i mat er også faste et godt redskap, siden du kun har få måltider pr dag kan du spise mer pr måltid forskjell til å spise hver 2-3. time. Da må hvert måltid være små noe som ikke metter. 
Selv faster jeg fra 16-20 timer hver dag. Har gjort dette i over 7 år nå. Det var en på vannings periode på 14 dager. etter det gikk fasten som en drøm.
 
Fasten har gjort det lettere å holde vekten, jeg har mye mer energi når jeg ikke har spist. å jeg kan spise mye når jeg først spiser:) veldig glad i mengder mat. 
 
 – Start med å utsette frokosten 3-6 timer
 
Mange har en vane på å spise frokost rett etter de våkner, men ved å utsette frokosten noen timer får du fordeler av fastingen.
Start dagen med kaffe eller vann. Tips er å utsette kaffen i 60 til 90 minutter etter våkning. Dette for andre årsaker jeg kan komme tilbake på i et annet innlegg. Ta litt vann med kullsyre for å dempe sult om det skulle oppstå.
 
 – Ta en liten frukt som første “måltid”
 
Tar du et eple eller lignende etter 4-6 timer. Da klarer du å holde deg enda lengre til første riktige måltid.
 
 – Mine beste treningsøkter har jeg i faste perioden.
 
Når jeg trener på tom mage har jeg mine beste trenings økter. Føler jeg har mer energi og slipper å føle jeg “gulper” opp frokosten.  
Bedre følelse etter trening og kan med god samvittighet ta en sikkerlig frokost etter treningen.
 
– Anbefaler alle å teste ut periodisk faste
Periodisk faste er ikke for alle, men mener det er verd å prøve. Mennesket er ikke laget for å ha et kjøleskap fullt av mat hele tiden. Ur mennesket måtte ut å skaffe maten før de kunne spise. Derfor mener jeg dette er måten vi er laget for.
Mer energi, slankende, helsefremmende og mindre stress med å passe på alle måltid. 1-3 måltider pr dag holder.
Test det ut 🙂